7 grunner til å reise på håndballtreningsleir

 

Hvem sier at treningsleirer bare er for profesjonelle håndballspillere? Treningsleirer er for alle som gjerne vil bli bedre rent sportslig og få gode opplevelser sammen med laget. Er du klar for å gi håndballtreningen et løft? Da er det på tide med en treningsleir. Det finnes en rekke spennende destinasjoner med profesjonelle fasiliteter.

Men hvorfor bør du reise på håndballtreningsleir? Her er noen gode grunner:

1. Komme i bedre form

Det er ganske innlysende. Med fokusert trening kommer man i bedre form. Konsentrert og kanskje intensivert trening vil gi resultater.

Rent fysisk er det flere fordeler med en håndballtreningsleir under varmere himmelstrøk. Varmen stresser kroppen positivt i forbindelse med treningen. Blodet tykner, hjertet pumper raskere og det genereres blodplasma. Dette betyr at man får veldig god kardiotrening.

2. Man slapper mer av

Det kan høres ut som en selvmotsigelse å snakke om avslapning på en treningsleir, men det er det ikke nødvendigvis. På treningsleiren handler alt sammen om idretten din. Du kan gå rundt i treningstøy hele dagen og fokusere på sporten. Det er ingen hjemlige plikter, studier eller arbeid som må tas hånd om ved siden av. Treningsleiren er din mulighet til å koble av og fokusere fullt ut på treningen.

3. Mer kameratskap

Det handler ikke bare om fysiske prestasjoner. Det handler også om laget ditt. På en treningsleir har dere gode muligheter til å komme nærmere hverandre. Legg inn litt teambuilding eller en utflukt mellom treningsøktene. Godt samhold gjør dere også bedre på banen.

4. Kontakt mellom trener og spillere

På treningsleiren er det også mulighet for mer oppmerksomhet. Med både trener og spiller borte fra hverdagens distraksjoner har dere bedre tid til hverandre og til sammen å sette nye mål. Feedback, teknisk analyse og råd for forbedring vil gi resultater når dere kommer hjem igjen.

5. Riktig kosthold

Det er ingen utskeielsesdager på en treningsleir. Ingredienser og porsjoner er tilpasset deres ønsker. Her får alle akkurat det kroppen har bruk for. Det er også en god mulighet til å få litt ny inspirasjon for matlagingen hjemme, når alle de nye vanene skal opprettholdes.

6. Trening utendørs

Det kan være godt å komme seg ut av hallen, som vi kjenner så alt for godt. Litt frisk luft gir treningen et løft. Med en treningsleir i Syden er det god mulighet for å flytte enkelte treningsøkter utendørs. De ekstra timene med dagslys gir også pluss på energikontoen.

7. Restitusjon

Vi er tilbake til alt det du ikke bør gjøre. Uten hverdagens gjøremål og distraksjoner er det også bedre rom for restitusjon. Vil du prøve ut nye rutiner som kan gjøre en forskjell? Det kan for eksempel være bedre strekking og tøying før og etter treningen, fordi man nå har tid.

Nyt at du kan slappe helt av etter en lang løpetur. Ingen forventer noe annet av deg enn at du gjør ditt beste for å forbedre din sportslige prestasjon.

Vil du ha et godt tilbud på en skreddersydd treningsleir? 
Kontakt Thomas Hørlyk på 48 323 717 eller info@icv-addtravel.no.

Tilbage