Derfor er treningsleir viktig for svømmetreningen

 

Vi kan komme på veldig mange gode grunner til å dra på en treningsleir med svømming i fokus. Så la oss gå rett på sak. Her får du våre topp 5 grunner til at en treningsleir er bra for svømmetreningen.

1. Intensiv trening

Hjemme har du en fast rutine for treningen. Den sikrer selvfølgelig at du kommer deg av sted, men den begrenser deg også. Den daglige rutinen med hverdagens gjøremål betyr kanskje at du sjelden får tid til alt. Samtidig er du avhengig av for eksempel ledige treningstider og svømmebaner i bassenget.

På en treningsleir er mange av disse begrensningene fjernet. Tiden spiller en mindre rolle, for alt annet enn treningen er tatt hånd om. Det er ikke noe annet du må rekke.

2. Nye omgivelser

Når du reiser på treningsleir, gir det ofte et energiboost. Det er ingen hemmelighet at det kan ha god effekt å bryte vanen. Det betyr på ingen måte at du skal endre rutiner for alltid. Men et avbrekk som en treningsleir gir deg en pause fra rutinen med den samme svømmehallen, den samme sykkelturen dit og kanskje til og med det samme treningsprogrammet.

3. Et nytt perspektiv

En treningsleir gir deg også en ny vinkling. Når du endrer omgivelser, får du automatisk et nytt syn på ting. Du får et nytt perspektiv. Kanskje har du treneren din med deg. Da får dere også mer fokuserte omgivelser til å jobbe med å utvikle teknikken.

Eller kanskje stiller omgivelsene nye fasiliteter til disposisjon, som kan gi inspirasjon til en annerledes måte å trene på.

4. Treff nye mennesker

Det handler selvfølgelig først og fremst om idretten når du drar på treningsleir. Det er massevis av svømmetrening, men motivasjonen og inspirasjonen kommer ikke nødvendigvis bare fra treningen, men også fra menneskene vi er sammen med.

Det er stimulerende å flytte svømmetreningen til en treningsleir sammen med andre – både folk du allerede kjenner og nye ansikter. Se det som en mulighet for litt sunn konkurranse, eller gi hverandre gode råd med på veien.

5. Fornyet energi

Når svømmetreningsleiren er over, vil du selvfølgelig gjerne kunne merke en forskjell. Naturligvis er kroppen sliten etter en periode med intensiv trening – og kanskje til og med mye lenger treningsøkter enn vanlig. Men du sitter også igjen med en annen følelse. Du har fornyet energi, drive og fokus. Nå er du klar til å strekke deg etter nye mål og nye seire.

Vil du ha et godt tilbud på en skreddersydd treningsleir? 
Kontakt Thomas Hørlyk på 48 323 717 eller info@icv-addtravel.no.

Tilbage