Tips til planlegging av treningsleir

 

Vi kunne snakke i timevis om de mange fordelene med en treningsleir – spesielt en leir hvor dere setter kurs mot varmere himmelstrøk. For at dere skal lykkes med treningsleiren, må dere selvfølgelig planlegge den grundig. Eller samarbeide med en partner som er ekspert på akkurat dette, med mange års erfaring i bransjen. Hos ICV Add Travel er vi alltid parat til å hjelpe klubben din.

Ønsker dere å komme i bedre form og styrke samholdet i laget før neste sesong eller stevne?

Hva bør en treningsleir tilby?

Vi kan absolutt anbefale dere å reise bort fra de vante rammene når det skal fokuseres litt ekstra på treningen. Vi har oppsummert et par ting dere bør tenke gjennom allerede på planleggingsstadiet for å få størst mulig utbytte av treningsleiren.

1. Været

Er vær og temperatur viktig for treningen deres? Da er valg av riktig destinasjon vesentlig. Dessuten kan det være lurt å sjekke om det er mulig å skifte mellom innendørs og utendørs trening.

2. Treningstider

Et av de helt avgjørende elementene når dere skal planlegge en treningsleir, er treningstidene. De må reserveres på forhånd, slik at programmet ikke ryker. På flere av destinasjonene våre har vi førsterett på treningstider. Vi kan hjelpe dere med å sette opp et program, slik at tidene for trening, måltider og sosiale aktiviteter er optimale.

3. Restitusjon og lagånd

Når treningen er unnagjort, er dagens program ikke nødvendigvis over. Kroppen har behov for restitusjon – spesielt i perioder med mer intens trening enn vanlig, som på en treningsleir. Overvei hvilke behov dere har for restitusjon. Har dere spesielle krav til værelsene?

I tillegg til restitusjon, kan fritiden på en treningsleir med fordel også brukes til sosiale aktiviteter som styrker samholdet i laget. Vil dere bo i et område hvor opplevelsene venter rett utenfor døren? Eller holder det med bordfotball i fellesområdene?

4. Mat

Mange er svært opptatt av kosthold. En treningsleir krever mye av både idrettsutøvere og hjelpere, og selvfølgelig skal det tas hensyn til alles matbehov. Undersøk allerede i planleggingsfasen hvilke ønsker og behov dere har. Kanskje noen av deltagerne trenger spesialkost. Kanskje er det viktig med spesielle spisetider. Eller noe helt annet.

Hos ICV Add Travel vet vi, på bakgrunn av mange års erfaring innen sportsverdenen, at næringsrike måltider er vesentlige for å oppnå gode resultater. Derfor bistår vi gjerne med å sikre helt riktig forpleining på treningsleiren deres.

Få en skreddersydd treningsleir

Hos ICV Add Travel er vi stolte av å kunne levere skreddersydde treningsleire for alle, både for profesjonelle og amatører. Vi gleder oss allerede til å sende deg og klubben din av gårde på nye eventyr.

Treningsleiren vil bli satt sammen av Thomas Hørlyk, som tidligere har vært profesjonell håndballtrener i både Danmark, Norge og Tyskland. Nå bruker han erfaringene sine til å skape gode sportsopplevelser for idrettsfolk som dere.

Vil du ha et godt tilbud på en skreddersydd treningsleir? 
Kontakt Thomas Hørlyk på 48 323 717 eller info@icv-addtravel.no.

Tilbage